Logo Vreugdevol Voeden

Borstvoeding

Baby borstvoedingBorstvoeding is de beste start voor de baby. Borstvoeding is zo samengesteld dat het de juiste voeding is voor de baby, aan de borst voeden biedt troost en geeft een veilig gevoel. Borstvoeding geven is natuurlijk, heerlijk als het goed loopt, maar het loopt niet altijd even natuurlijk.

Ongeveer 80% van alle pasgeboren baby’s krijgt borstvoeding, aanstaande moeders en vaders kiezen daarvoor, o.a. omdat onderzoek heeft uitgewezen dat borstvoeding de beste voeding is voor baby’s.

Borstvoeding is licht verteerbaar en beschermt de baby tegen infecties van het maagdarmkanaal, infecties van de luchtwegen, middenoorontsteking en op lange termijn tegen hart- en vaatziekten en overgewicht.

Kiezen voor borstvoeding is voor veel (a.s.) moeders vanzelfsprekend. Je hebt het altijd bij de hand, is op de juiste temperatuur, geeft een band met je baby.

Aarzeling kan ontstaan door onzekerheid of angst voor kwaaltjes of het gevoel gebonden te zijn. Kennis over borstvoeding kan dan helpen bij het beslissen.

Ook voor de moeder zijn er gezondheidsvoordelen. Door het geven van borstvoeding ben je sneller op gewicht, vermindert kans op borst- en eierstokkanker. De partner speelt een belangrijke rol door de moeder te steunen bij haar keuze, haar te helpen door haar tijdelijk werk uit handen te nemen en te helpen bij eventuele problemen.